Hoeveel kunnen overheden en bedrijven besparen op software

Uw organisatie gebruikt software voor allerlei verschillende processen.

U  wilt software die aan een of meerdere van de volgende eisen voldoet:

  • Efficiënt
  • Effectief
  • Flexibel in tijd en locatie
  • Aanpasbaar aan uw specifieke wensen en eisen
  • Niet met handen en voeten gebonden zijn aan één leverancier
  • Toegankelijk via het web (SaaS, “In the Cloud”, mobiel bereikbaar
  • Veilig
  • Voordelig
  • Schaalbaar
  • Professioneel

Herkent u uw wensen of eisen in een of meerdere van bovenstaande punten? Neem dan contact op. Marcus Rolloos Coaching Result adviseert objectief als het gaat om het gebruik van de voor uw organisatie beste software oplossing. Vaak is dat “open source” maar dat hoeft niet per se. Wel is het vaak heel goed mogelijk om door slim gebruik te maken van open source koppelingen uw bestaande oplossingen  met elkaar te integreren.

Business Intelligence Dashboard
U kunt daarmee een totaaloverzicht verkrijgen in een Business Intelligence “Dashboard” met alle actuele en vitale bedrijfsinformatie in één overzicht.

Document Generator

Wel eens goed gekeken naar de (verborgen) kosten van uw huisstijl en het maken van de juiste documenten? Welke documenten worden er binnen uw organisatie gemaakt? Daar zijn interessante oplossingen voor die u veel geld kunnen besparen. Doordat uw medewerkers sneller documenten kunnen maken werken zij effectiever en sneller. U verdient zo in dezelfde tijd meer geld. Daarnaast geven wij u inzicht in hoeveel u kunt besparen op kostbare licenties.

Not for profit sector
www.osor.eu
Bovenstaande geldt ook voor de not for profit sector. Echter dan vertaalt zich de besparing in het effectiever inzetten van het budget, waarbij uw medewerkers effectiever kunnen werken, kunnen telewerken (Het Nieuwe Werken of Flexwerken) en kunt u een deel van uw budget vrijmaken voor andere belangrijke doelen.

Neem vrijblijvend contact op, de eerste inventarisatie om in kaart te brengen hoeveel geld u hiermee kunt verdienen en of besparen is geheel kosteloos.

In gesprek met verkoper in telecom winkel

Vandaag raakte ik in gesprek met een verkoper in een telecom winkel. Beroepsmatig omdat ik salestrainingen geef, maar ook omdat ik belangstelling heb voor smartphones en met name de trends in die markt. Ik denk overigens dat Apple de komende jaren een soortgelijke toekomst ingaat als in het verleden IBM, Atari en Commodore: “Once King of the Road, yet lost track and now a kind of relic of the past not to say a dinosaur”. IBM heeft overigens een boeiende swith gemaakt maar niemand koopt nu nog een IBM computer. Philips lijkt dat principe ook door te hebben.

Sorry, ik dwaal een beetje af. De verkoper in de winkel kwam netjes naar me toe en vroeg “Kan ik u ergens mee helpen?”. Redelijk goede vraag. Maar het kan beter:  “Waar kan ik u mee helpen?” is stukken beter, want een “open” vraag. Ik kan daarop geen “Nee” antwoorden, op de eerste vraag wel. Maar “no harm done”. Dat kwam daarna. Ik vroeg hem namelijk of hij mij zijn mening kon geven over de verschillen tussen een Nokia E7 en een HTC Desire HD. Hij begon mij meteen een college te geven over de hoeveelheid “Apps” die er beschikbaar zijn voor een HTC, want die draait op Android. Nu geloof ik dat Android de toekomst heeft en slechts twee serieuze concurrenten had. Had, want een heeft zich vrijwillig uit de strijd teruggetrokken en zich overgegeven aan een kleine speler op de mobiele markt: Windows Phone. Ik heb het nu over het Symbian platform van Nokia. Dat is zowel qua marktaandeel, gebruiksgemak, technologische eigenschappen en het aantal “Apps” een serieuze partij op de markt. Maar de nieuwe topman van Nokia, een oud-Microsoft topman, heeft bedacht dat Nokia telefoons moet gaan maken met Windows Phone, het besturingssysteem van Microsoft voor smartphones. Geen enkele serieuze Nokia gebruiker koopt een Nokia met Windows, tenzij er echt iets heel bijzonders gebeurt. Alhoewel de interface van Windows Phone prima is. De User experience is snel en overzichtelijk. Een compleet andere ervaring dan het oudere Windows Mobile, Dat in zijn tijd overigens ook zijn diensten bewees, maar toch meer het gevoel gaf van een mini-laptop dan van een mobieltje. De gebrukkersinterface van Windows Phone zit een beetje tussen Apple iOS en Symbian van Nokia in.

Terug naar de verkoper. Hij orakelde verder over de Apps voor Android. Het zijn er “duizenden” en waarschijnlijk meer. Nu weet ik toevallig dat Nokia er ook duizenden heeft en laten we eerlijk zijn: hoeveel gebruik je er nu werkelijk?  Ikzelf denk ik een stuk of 20, afgezien van de standaard gadgets. De verkoper toverde met gepaste trots zijn eigen HTC Desire HD uit zijn broekzak en het beeldscherm is werkelijk indrukwekkend groot. Ik vertelde hem dat ik een Nokia N97 mini heb. Hij begon nog net niet te lachen. Oeps! Dat is voor een verkoper echt wel een blunder. Iemand zijn bezitting “bashen” is toch echt niet slim. Ik heb klanten voor minder weg zien rennnen (bij anderen, dan!). Een andere keer een leuke over een soortgelijke situatie bij een Porsche dealer…

Het is in ieder geval opvallend dat de verkoper nogal stellig was. En met welk doel? Zijn mobieltje te showen? Indruk maken? Met kennis kokketteren? Of is zijn doel een telefoon en of een mobiel abonnement te verkopen? Lijkt mij van wel. Hij was niet erg goed op weg naar dat doel. Nu overkomt mensen het vaker dat ze hun eigenlijke doel “vergeten”. Als coach stuur ik daar op en maak ik mensen daarvan bewust. De verkoper beloofde me de Nokia E7 spoedig te showen. Ik moest er weer vandoor namelijk. Eens kijken wat hij de volgende keer te vertellen heeft. Wie weet leest hij mee…