Nieuwsbrief April 2011

iPad: Hype of Revolutie?

Recent werd bij de Industrieele Groote Club (IGC) in Amsterdam een presentatie gegeven over de impact van “Apps” en dan met name de iPad en iPhone op bedrijfsprocessen en vooral de effectiviteit ervan. Een tablet PC als de iPad is geen wondermiddel, wel een mooie aanvulling. Opvallend lijkt het meer een concurrent van stapels papier dan van de laptop. Lees HIERONDER verder… over de iPad en meer in het algemeen de Tablet PC.

Logo van Marcus Rolloos Coaching
Het beeldmerk van Marcus Rolloos Coaching is de letter X met een balletje erboven. De X staat symbool voor een gelukkig mens en het lichaam, het balletje voor het hoofd en de geest. Het logo lijkt sterk op het logo van http://one.lapto.org Toeval? Nu geloof ik niet in toeval, maar in dit geval is het een prachtig toeval. Ik heb dit logo zelf ontworpen zonder dat ik op dat moment wist van het prachtige initiatief van One Laptop. Zij ondersteunen namelijk onderwijs van kinderen in ontwikkelende landen door ze de beschikking te geven over een laptop, die speciaal voor kinderen is ontworpen. En ik geloof dat na veilighed, voedsel, schoon water en sanitaire voorzieningen, educatie het allerbelangrijkste is voor kinderen om gelukkig te kunnen worden.
In-Company Workshop
Ik geef gratis In-Company Coaching Workshops voor bedrijven die kennis willen maken met Coaching. Wat is Coaching en wat kan het betekenen voor uw organisatie?

Wie coacht wie, welke methodes zijn er en hoe maken we er een gewoonte van in plaats van een gril?

Benut deze kans! Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Tel 0653161877

FD Career Challenge & Mini MBA weekend Nyenrode
Ik heb meegedaan aan de FD Career Challenge die in februari en maart werd georganiseerd door LinkedIn, Het Financieele Dagblad en Nyenrode Business Universiteit. Ik ben doorgedrongen tot de laatste 50 finalisten en daarmee heb ik een plek verworven in de Mini MBA die bij Nyenrode gehouden werd op 11 een 12 maart in Breukelen.

De mini MBA was inpirerend, uitdagend en leerzaam. Voor mij als coach ook zeer aansprekend omdat resultaten, happiness en groei centraal stonden.

Het Nieuwe Werken (HNW)
Vrijwel iedereen heefter wel eens van gehoord: Het Nieuwe Werken, afgekort HNW. In het Engels heet het New Way of Working, afgekort NWW. Maar wat gaat er allemaal schuil achter deze mooie termen=3F Wat is het en wat is het niet? Is het wel zo nieuw? Is het alleen flexwerken of is flexwerken slechts een onderdeel=3F Moet iedereen nu flexwerken of is het een keuze? Of misschien kun je op ieder moment kiezen? En hoe Nederlands is het? Over HNW geef ik speciale workshops die laten zien wat HNW voor u en uw organisatie kan betekenen. Neemt u contact op voor een kennismaking!
Open Source
Open Source. Het klinkt helemaal van deze tijd. En dat is het ook. Maar hoe
open is Open Source eigenlijk? Heel open en dat is voor veel mensen even
wennen. We waren namelijk gewend geraakt aan software van producent X of Y.
Maar dat is nu anders. Open Source is meer als het onderhoud van je auto.
Iedereen die gekwalificeerd is, kan het. De bouwstenen zijn standaard en als
de garage ermee ophoudt, kunt u probleemloos op een ander overstappen. Lees
hieronder verder…
 

Ipad, hype of revolutie?
Ik zie steeds meer iPads bij mijn klanten. Met belangstelling woonde ik
dan ook een presentatie bij om te horen en zien wat de actuele stand van zaken is op het gebied van Apps, iPads en tablet PC’s. De presentatie was zeer overtuigend en toonde hoe de iPad de manier waarop we werken, besluiten nemen en besturen in toenemendemate wijzigt.

De iPad is opvallend genoeg meer een concurrent van papieren rapporten en online beschikbare informatie dan van de bekende laptop, die vaak wordt ingezet bij de presentatie en bespreking van cijfers binnen een organisatie. Vergaderingen zullen meer onderbouwd zijn van actuele feiten en zaken kunnen sneller besproken worden omdat de gegevens die men bespreekt direct beschikbaar zijn en er ook mete en “ingezoomd” kan worden op details van de gegevens. Niet verrassend dat deze ontwikkeling met bijzondere aandacht moet worden gevolgd. Het is niet nodig dat de bestaande systemen worden aangepast omdat de gegevens die reeds in verschillende systemen beschikbaar zijn worden ontsloten en visueel beter gepresenteerd kunnen worden een app. SAP gaat binnen ruim een jaar 20 duizend medewerkers voorzien van een iPad en bij MicroStrategy heeft meer dan de helft van de medewerkers alleen iPad. Het enorm groeiende aantal apps alleen kan niet overtuigen. De uitdagingen blijven voor IT-afdelingen de juiste en up to date data te leveren voor de Excecutive Dashboards en Business Intelligence-rapporten, zodat medewerkers op verschillende niveau’s effectief met deze gegevens kunnen samenwerken.

Google Android en Microsoft
Maar Google Android en Microsoft Windows-platforms komen eraan. Hoe gaan zij zich waarmaken op deze markt=3F Immers, het is duidelijk geworden dat niet het besturingssysteem leidend is en inmiddels ook niet de browser die men gebruikt. Het gaat om de app en de effectieve gebruiksvriendelijkheid ervan. Dat betekent dat het succes van de Ipad ook zijn grootste bedreiging is. Iedereen kan zelf een app bouwen of laten bouwen, onafhankelijk van besturingssysteem, browser of hardware.

U1 laptop-tablet combi van Lenovo
Dat de Tablet PC, wat een iPad nu eenmaal is, een hoge vlucht gaat nemen is duidelijk. En dat komt omdat hiermee een betere manier van werken en een effectievere manier van overleg mogelijk zijn. Maar nu is reeds een ding zeker: niet alleen Apple zal va deze ontwikkeling profiteren. Het lijkt ons verstandig serieus de ontwikkelingen rondom de iPad en meer in het algemeen de tablet PC te volgen. Hier links afgebeeld de nog niet in Europa verkrijgbare U1 van Lenovo op Android, een ware iPad concurrent. Zowel als Android Tablet te gebruiken als in laptop modus met Windows.

Wat gaat er nu werkelijk binnen de organisatie veranderen?
Lost de tablet PC problemen op? Met andere woorden: het apparaat zelf verandert niets. Je moet ervoor zorgen dat de organisatie reeds klaar is voor een nieuwe manier van werken.

Open Source

Vroeger kocht je een softwarelicentie in om uberhaupt een softwarepakket te mogen gebruiken. En dan had je nog geen letter op je toetsenbord aangeslagen. Dat is nu anders. Je kunt de software downloaden en gebruiken Wil je vervolgens iets custom made gewijzigd hebben, dan zoek je een Open Source partner die je wensen kan vertalen in een maatwerk oplossing. Eigenlijk heel logisch. Een ander groot voordeel van open source is dat de gebruikte technologie open en niet proprietary is. Dat is logisch maar we vergeten nog wel eens wat voor enorm voordeel dat oplevert. Je kunt de systemen daardoor veel gemakkelijker koppelen. En die koppelingen, daar verdienden de “oude” leveraniers vaak enorm aan. Een praktijkvoorbeeld is dat SMS berichten van telecom aanbieders relatief duur zijn. Dat komt precies door bovengenoemde.

New Knowledge Club

Op 7 April was er de maandelijkse bijeenkomst van de New Knowledge Club
(http://www.newknowledgeclub.nl/) in de Faculty Club van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Spreker was Peter Sieben, partner bij Beacon. Hij deelde met ons zijn kennis en ervaring over
Brand Management
. Interessante conclusie is dat zo ongeveer alles wat we weten over branding aan het veranderen is. Ik zag veel zaken terug die ik in mijn business plan over One-To-One marketing en interactieve multimedia in 1998 schreef. Het is heel fascinerend om te lezen hoe onze wereld verandert. Wie had gedacht dat de huidige jeugd in rap tempo steeds minder TV kijkt=3F Dachten wij niet dat TV een medium was voor de jeugd=3F Nee, de huidige aanstormende generatie hecht nauwelijks aan massacommunicatie. Zij vinden één op één contact veel belangrijker, kijken naar wat mensen in hun peer-group interessant vinden, willen informatie zien en lezen op tijdstippen dat het hun uitkomt. Tevens dienen de boodschap en de achterliggende waarden ertoe te doen, anders loopt de jonge consument weg. Ook verschilt de doelgroep per tijd en locatie, als je al van een doelgroep kunt spreken.

De New Knowledge Club is een prachtig platform van mensen die hun kennis en kunde delen, waar de discussie niet uit de weg wordt gegaan. Een aanrader!

Twitter

LinkedIn

Afmelden?

Geef een reactie